2 minuten

Het is je vast niet ontschoten, het gebruik van een video als Facebook omslag. Maar hoe zet je dit nu effectief in als bedrijf?

Waarom een video omslag gebruiken?

Wanneer iemand je Facebookpagina bezoekt, is je Facebook omslag een van de eerste dingen die opvallen. Voor nieuwe gebruikers zal je Facebook omslag een belangrijke rol spelen om in één oogopslag te laten zien waar jouw merk voor staat. Dit is juist de reden waarom video hierin een betere rol kan spelen. In een video ben je niet beperkt tot één uiting.

Video content grijpt direct de aandacht van de gebruiker. Net zoals een filmpje op je Timeline, speelt een Facebook omslag video direct af in een loop. Dit kan helpen om iemand op je Facebookpagina te houden en je engagement met de doelgroep te verhogen.

Conclusie

Voordelen:
– Je bent niet meer beperkt tot één uiting: meerdere CTA’s
– Verhoogde engagement met doelgroep
– Mogelijkheid om bij klikken op de video ook geluid af te spelen

Discutabel:
– Klikken om geluid af te spelen (gemiste kans)

In dit artikel leg ik uit welke voordelen en nadelen er zijn over het gebruik van een video omslag op Facebook

Het is op het begin even doorbijten om de optimale afmetingen van een Facebook video omslag te snappen. Facebook heeft de volgende richtlijnen:
– Een Facebook omslag video moet tussen de 20 en 90 seconde lang zijn. Als je video korter is dan 20 seconden of langer dan 90 seconden, wordt je video door Facebook afgekeurd.
– De video moet in 1080p zijn. Uploaden van 720p filmpjes wordt dan ook gelijk afgekeurd.
– Videos worden verkleind naar 820 x 462 pixels. Hierdoor is het belangrijk om belangrijke beelden in je filmpje goed gecentreerd te houden, zodat de kans klein is dat het buiten beeld valt.